Houd rekening met wielrijders

Home / Nieuws / Houd rekening met wielrijders

Nu het voorjaar langzaam aanbreekt en Vlaanderen over 3 weken gastheer is van de 100ste editie van de Ronde van Vlaanderen neemt ook het aantal wielrenners op de weg toe. Houd rekening met wielrijders want een ongeluk zit in een klein hoekje.

Wielrijders zijn de meest kwetsbare verkeersdeelnemers op de weg. Ze delen dezelfde ruimte die vrachtauto’s en personenauto’s gebruiken, maar beschikken niet over een kreukelzone. Een vrachtauto of personenauto die te dicht langs een wielrijder rijdt loopt de kans deze te raken, uit balans te doen brengen of ze doen schrikken. In alle gevallen kan dat desastreus zijn.

Houd rekening met wielrijders op de wegen in Vlaanderen want hun aantal zal de komende weken gestaag toenemen. Het mooie weer, de uitdaging van de sport of de wens op gezond en milieu-vriendelijk bezig te zijn zal veel mensen uitnodigen de fiets te nemen. Bovendien zullen veel fietsers de komende weken het parcours van de Ronde van Vlaanderen willen verkennen of de verrichtingen van de professionals willen evenaren. De kans is groot dat zij in hun enthousiasme de mogelijke aanwezigheid van ander verkeer vergeten.

Bent u gehaast of weet u niet wat u moet bij grote groepen wielrenners? Bestel een taxi van VHF Taxi. Zij zijn ervaren met het omgaan met overige verkeersdeelnemers of zullen u snel via een andere route rijden.

Comments(0)

Leave a Comment