Olympische Spelen 2018

Home / Nieuws / Olympische Spelen 2018

Nu Carnaval weer voorbij is ligt de focus van velen bij hét sportevenement van 2018, de Olympische Spelen in Pyeonchang in Zuid-Korea. Het spektakel dat eens in de vier jaar wordt georganiseerd begon op 9 februari en eindigt op 25 februari.
Wij vinden het altijd een fantastisch evenement om naar te kijken. Het is wel wat jammer dat België, in tegenstelling tot de zomerspelen, (nog) geen grote favoriet is voor de medailles.

Uiteraard hebben we wel een aantal toppers die meedoen aan verschillende onderdelen; alpineskiën, biathlon, bobsleeën, kunstrijden, langlaufen, schaatsen, shorttrack, skeletten en snowboarden.
We vinden het sowieso fantastisch dat er toch een aantal van onze landgenoten meedoen op deze onderdelen, maar toch hopen we stiekem ook wel op een paar bronzen, zilveren of gouden plakken.

Om echt in de sfeer van de Olympische Spelen te komen heeft de gloednieuwe Indoorskibaan Aspen in Wilrijk voor de gelegenheid het Korea House opgebouwd. Tot en met 25 februari zal er hier van alles georganiseerd worden dat in het teken staat van de Spelen. Zo zijn er verschillende sportactiviteiten, is er een gezellig winterdorp (inclusief winterbar) en kunt u er live uitzendingen van de Belgische deelnemers volgen. Ook kunt er een Discovery Tour volgen die volledig draait om de Belgische Atleten.

In het winterdorp kunt u tevens allerlei winterse sporten zelf uitproberen. Maar ook als u zelf niet van plan bent om zelf “op de lange latten” te staan of aan een andere winterse activiteit mee te doen, dan is er nog steeds voldoende te zien en te beleven.

De (sneeuw)wit-groene taxi’s van VHF vervoeren u graag van en naar de Indoorskibaan met het Korea House,  zodat u optimaal kunt genieten van wat er allemaal in het Wilrijkse Aspen te doen is.

Comments(0)

Leave a Comment