Rondleiding in het Havenhuis…

Home / Nieuws / Rondleiding in het Havenhuis…

Bij VHF Taxi komt het regelmatig voor dat we klanten mogen brengen bij de leukste toeristische attracties. Tentoonstellingen, musea en diverse rondleidingen in en rond Antwerpen.
Het eilandje is zeer geliefd bij de bewoners van Antwerpen, maar ook bij toeristen uit binnen- en buitenland en Op dit moment is het Havenhuis, dat op het eilandje gevestigd is, de trekleister bij uitstek.

Het imponerende Havenhuis had oorspronkelijk de functie als brandweerkazerne en is recentelijk getransformeerd tot een architectonisch “kunstwerk”.
Toparchitecte Zaha Hadid (1950-2016) heeft de architectuur verzorgd van dit imponerende gebouw, waar klassiek en modern samenkomen.

Het Havenhuis is de huidige huisvesting van het Havenbedrijf Antwerpen en biedt plaats aan 500 werknemers. Het is een combinatie van verschillende uitingen; het verenigt Antwerpen enerzijds als wereldhaven en anderzijds als stad van de diamantnijverheid. De nieuwbouw ziet eruit als de romp van een zeilschip met een vooruitgestoken boeg. Het oppervlak wordt gesierd met facetten van een diamant, die gericht zijn naar de Kattendijkdok.

Na de diensturen van de medewerkers van het Havenbedrijf en tijdens het weekend wordt het Havenhuis opengesteld voor publiek. U kunt toelichting krijgen over de activiteiten van de Antwerpse Haven in de boeg van de scheepsvormige diamant, waar u tevens zicht heeft op de haven.

Wilt u ook graag een rondleiding krijgen in het Havenhuis en daarna wellicht de avond doorbrengen in een van de leuke uitgaansgelegenheden of restaurants? Of wilt u graag naar één van de andere leuke bezienswaardigheden of attracties gebracht worden? VHF Taxi kent alle bijzonderen plekken en brengt u er graag naar toe!

Comments(0)

Leave a Comment