Een eigen auto zal in de toekomst “bijna” overbodig zijn

Home / Nieuws / Een eigen auto zal in de toekomst “bijna” overbodig zijn

Deelwagens, deelfietsen, Uber of de traditionele taxi, het zijn verschillende vormen van ridesharing die al favoriet zijn in de (grote) steden in België. In de toekomst zal dit steeds populairder worden, aangezien de huidige generatie, de zogenaamde millennials veel meer behoefte hebben aan deze vormen van reizen en zeker als het gaat om vervoer in ’t stad. Ook het obenbaar vervoer maakt uiteraard deel uit van het totaalplaatje van manieren om openbaar te reizen.

Deze huidige generatie heeft veel minder behoefte aan “bezit”. De maandelijkse vaste kosten zijn vaak relatief hoog en ook het onderhoud is iets waar we vaak niet meer op wachten. Bovendien is het duurzamer, er zijn immers minder auto’s nodig.

VHF Taxi ziet dit zeker als een kans, die wij graag met beide handen aanpakken. Wil je van A naar B, dan zal dat zo gemakkelijk mogelijk moeten gaan en dat is ook reeds de kracht van ons als taxibedrijf tezamen met onze zeer betrokken en flexibele chauffeurs.

Ook zullen betaalsystemen hierop aangepast moeten worden. Nu heeft iedere vorm van vervoer nog z’n eigen betaalsysteem, van kredietkaart tot abonnement. Het is goed mogelijk dat we in de toekomst naar één betaalsysteem gaan voor alle vormen van ridesharing en openbaar vervoer. Alles kan dan bijvoorbeeld met één pas betaald worden.

Wij kijken als VHF Taxi in ieder geval vol vertrouwen naar deze toekomst en houden jou ook zeker op de hoogte bij alles wat er speelt op het gebied van het “nieuwe” reizen.

Comments(0)

Leave a Comment