Taxichauffeur wint het de komende jaren nog van de zelfrijdende auto

Home / Nieuws / Taxichauffeur wint het de komende jaren nog van de zelfrijdende auto
Brasschaat mag dan onze stamplaats zijn, een groot deel van de ritten van VHF Taxi vindt plaats in en rond Antwerpen en dat is logisch, in ’t Stad gebeurt veel. Mensen die gezellig een avond laten zich nog steeds heel graag halen en brengen door een van onze taxi’s.
Tijdens een van onze recentelijke ritten vroeg een klant aan onze chauffeur “ben je nu niet bang dat jullie op een gegeven moment wordt vervangen door zelfrijdende auto’s?” Een vraag die wellicht best logisch is. Wij hebben immers zelf ook inmiddels 3 volledig elektrische Tesla’s, die ook de mogelijkheid hebben om zelf te kunnen rijden.
Onze chauffeurs zijn heel goed op de hoogte van alle huidige ontwikkelingen, dus hij kon ook een goed antwoord geven aan deze klant. “Onze klanten hechten nog steeds heel veel waarde aan een persoonlijke benadering, een leuk gesprek. Een taxichauffeur speelt vaak een hele sociale rol en klanten vragen ook nog steeds vaak tips, waar het bijvoorbeeld gezellig eten en drinken is of een andere leuke plek om te bezoeken.
Maar dat is zekers niet het enige, een zelfrijdende auto komt nog steeds niet tot z’n recht in de stad. Er zijn bijvoorbeeld situaties waarin meerdere fietsers betrokken zijn en drie hiervan veranderen spontaan van richting (zonder hun hand uit te steken). En een gezin dat blijft wachten voor een zebrapad, terwijl ze voorrang hebben. Een zelfrijdende auto kan hier nog steeds niet mee omgaan, zal zichzelf op een gegeven moment parkeren en komt bij wijze van spreken niet meer van z’n plaats”.
Een chauffeur moet hier dus flexibel mee om kunnen gaan en niet allen met de situatie zelf, maar ook met hoe de wet geïnterpreteerd wordt.
Kortom de komende jaren zullen taxichauffeurs nog zeker niet vervangen worden door zelfrijdende auto’s zoals de Tesla. Ook de klant was zichtbaar opgelucht “het gaat mijn inderdaad niet alleen om veilig van A naar B te komen, maar ik neem ook nog steeds vaak jullie taxi’s voor het gezellige gesprek onderweg”.

Comments(0)

Leave a Comment