VHF Taxi investeert verder in “groen” wagenpark

Home / Nieuws / VHF Taxi investeert verder in “groen” wagenpark

Trots! Dat is het juiste woord bij onze nieuwste aanwinst of beter gezegd nieuwe aanwinsten. We hebben deze week namelijk maar liefst twee splinternieuwe Tesla’s in gebruik genomen! De Tesla’s zijn 100% elektrisch en buiten het feit dat het fantastische auto’s zijn, past het ook helemaal bij onze filosofie van een groen wagenpark.

Ons wagenpark bestaat op dit moment uit 20 auto’s, waarvan er vijf op aardgas rijden en dus twee geheel elektrisch. Op termijn is het de bedoeling dat de resterende 13 auto’s ook worden vervangen door Tesla’s. Een Tesla is natuurlijk een forse investering in verhouding tot auto’s die op aardgas en andere brandstoffen rijden. En ook de subsidies op elektrische auto’s zijn behoorlijk teruggedraaid in ons land. Toch staan wij voor 100% achter de beslissing om te kiezen voor deze milieubewuste en duurzame Tesla’s! Wel willen we met het hand op het hart drukken dat onze taxiritten niet duurder worden.

Ook voor onze chauffeurs zijn de Tesla’s een enorme vooruitgang, het rijcomfort is werkelijk fantastisch. We hebben eerst 5.000 kilometer getest met een Tesla en de resultaten zijn fenomenaal. Om volledig gebruik te maken van de schitterende techniek van Tesla hebben al onze chauffeurs ook een opleiding gevolgd. Zo heb je bijvoorbeeld in principe nog maar één gaspedaal nodig. De auto begint al automatisch af te remmen op de elektromotor zodra je het gaspedaal loslaat en daardoor zijn ook de remmen veel langer bruikbaar. De twee Tesla’s hebben ieder een bereik van 350 kilometer en met het gebruik van een super charger zijn de auto’s met een half uur weer volledig opgeladen.

Bent u ook nieuwsgierig geworden naar onze wit-groene bolides? Wij hopen u zeer binnenkort te mogen verwelkomen!

Comments(0)

Leave a Comment