Wordt dit de nieuwe manier om je te laten vervoeren?

Home / Nieuws / Wordt dit de nieuwe manier om je te laten vervoeren?
Bij VHF Taxi blijven we graag op de hoogte van alle technologische ontwikkelingen. Laatst kwam bij ons het bericht binnen van een nieuwe manier van reizen per taxi, niet over de weg, maar in de lucht… Met een drone om precies te zijn.
Het Duitse Volocopter wil met een supersize model dromen de grootsteden veroveren. De drone van Volocopter is een kruising tussen een drone en een helikopter (met 18 rotors). De  droge biedt plaats aan twee passagiers, er is echter geen stuurknuppel.
De Volocopter is volledig elektrisch bedoeld voor vervoer in (mega)steden. De drone kan op dit moment een half uur (autonoom) vliegen en indien wordt ingezet als vliegende taxi wordt de batterij gewisseld. Dat duurt nu een paar minuten, dan kan de volgende vlucht weer vertrekken. In de toekomst is het de bedoeling om de automatisch batterijen te laten vervangen door robots bij een van de Volo-Hubs. Het wisselen van de batterij zal dan nog veel sneller verlopen.
De Volocopter is zeker een serieus product aangezien Autofabrikant Daimler en Intel twee strategische aandeelhouders zijn.
Er zijn al een aantal plaatsen (waaronder Dubai) waar gebruik wordt gemaakt van drones als vliegende taxi. De wetgeving staat het in veel gebieden echter nog niet toe om op deze manier te vliegen, daar zal de komende jaren zeker verandering in komen.
Tot die tijd blijft VHF Taxi verder investeren in vervoer via de weg, maar we houden deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en wie weet wat voor mooie kansen de toekomst nog gaat bieden .

Comments(0)

Leave a Comment